Comments are off for this post

Հայ երգչուհու տեսահոլովակը` թուրքական պետական հեռուստատեսությամբ – TRT Müzik’te İstanbul Ermenice’siyle ilk klip (Akunq.net)

 

Հայ երգչուհու տեսահոլովակը` թուրքական պետական հեռուստատեսությամբ

2013/05/16

Էրլին Թոմաօղլու

Թուրքական TRT Muzik հեռուստաալիքովսկսել է եթեր հեռարձակվել պոլսահայերգչուհի Էրլին Թոմաօղլուի «Ձյունիփաթիլ» երգի տեսահոլովակը:

«ՀաբերԹյուրքի» փոխանցմամբ` հայ երգչուհու տեսահոլովակը եթերում է հայտնվել մայիսի 11-ին:

Թոմաօղլուի «Ձյունի փաթիլ» երգն արևմտահայարեն է և երգչուհու «Տարիներ անց» ալբոմից է:

Նշենք, որ թուրքական պետական հեռուստաալիքով (TRT-ով) առաջին անգամ հայերենով հայ երգչի կատարմամբ տեսահոլովակ էր եթեր դուրս եկել 2 տարի առաջ: Այդ ժամանակ TRT-ով ներկայացվել էր հայտնի պոլսահայ երգչուհի Սիբիլի տեսահոլովակը:

http://allturkey.am

.

TRT Müzik’te İstanbul Ermenice’siyle ilk klip

2013/05/15

Erlin Tomaoğlu’nun “Tsüni Patil-Kar Tanesi” şarkısının video klibi 11 Mayıs’tan itibaren TRT Müzik’te dönmeye başladı.

Erlin Tomaoğlu’nun, Türkiye’de bir ilke imza atarak İstanbul (Batı) Ermenice’siyle çıkardığı “Yıllar Sonra” albümünde yer alan “Tsüni Patil-Kar Tanesi” şarkısının video klibi 11 Mayıs’tan itibaren TRT Müzik’te dönmeye başladı. Tomaoğlu, TRT Müzik’e yaptıkları başvurudan 10 gün sonra yanıt geldiğini ve klibin hemen dönmeye başladığını söyledi. Klibin Türkçe altyazı ile yayınlandığını, bunu da kendisinin istediğini ifade eden Erlin Tomaoğlu, “Bunu özellikle çok istedim çünkü sadece Ermeniler değil Türkler de şarkının ne anlattığını bilsin istedim. Klibin TRT’de yayınlanması Türkiye’deki Ermeniler için de çok çok önemli ve sevindirici. Son derece mutluyum” diye konuştu. TRT bundan 2 yıl önce de Sibil’in Ermenice müzik klibini yayınlamıştı.

Tuncay Orhan ve Elif Yıldız yönetmenliğinde çekilen klip 2 günde tamamlandı. Geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan, söz ve müzikleri kendisine ait olan 10 yeni şarkıyı İstanbul (Batı) Ermenice’siyle dinleyiciyle buluşturan Erlin Tomaoğlu, bu topraklarda doğup büyüyen bir şarkıcı olarak Ermeni müziğini ve Anadolu motiflerini içinde barındıran şarkılarını bu albümde topladı.

KAR TANESİ

Ben kar tanesi / Yüksek dağlarda / Üşüdüm soğuk rüzgârlarda / Güneşim açsa / Dökülsem sulara / Çağlayan gibi / Aksam dağlardan aşağıya / Ah nasıl geldim / Ben bunca yolu Dönemem geri / Ne olur affet beni / Yar yaklaşma / Acımakta canım / Yasını tutmaktayım yıkılmış hayatımın / Sevdamı ektim / Dağların derinliklerine / Belki bir gün / Bir fidan çiçek açar diye / Ah yar senden başka / Kim bilebilir ki / O çiçeğin ben olduğumu / Ne olur kopartma / Kokla!

Ümran Avcı-AHT

http://m.haberturk.com/kultur-sanat/haber/844552-trt-muzikte-istanbul-ermenicesiyle-ilk-klip

.

Comments are closed.